Selecteer een pagina

De beste backpack landen voor vrouwen. Ben je het met mij eens als ik zeg dat alleen backpacken voor vrouwen een stuk gevaarlijker is dan voor mannen?

of niet?

Maar door een vrouwvriendelijk backpack land uit te kiezen kun je al een hoop ellende voorkomen.

Yes,

En daarom heb ik in dit artikel de 10 beste backpack landen voor vrouwen op een rijtje gezet, zodat jij precies weet wat de meest vrouwvriendelijke backpack landen zijn, waar alleen reizen als vrouw het veiligst is

Check ook de 20 tips voor alleen reizen als vrouw

1. IJsland

IJsland

Als er één land op de lijst van beste backpack landen voor vrouwen hoort dan is het zeker IJsland. IJsland staat al jaren lang op de eerste plaats van vrouwvriendelijke landen. Zo is de premier een vrouw in dit land en is de kloof tussen mannen en vrouwen hier het kleinste.

Maar dat is niet alles,

Ook is IJsland het vredigste land ter wereld, wat ook niet anders kan als je een eiland bent in het midden van een oceaan.

Je zou IJsland misschien niet gelijk bestempelen als backpack land, maar niks is minder waar. Je kunt hier geweldig backpacken door de relatief goedkope hostels en prachtige natuur.

En, 

Wat ook handig is is dat ze in IJsland het openbaar vervoer prima geregeld hebben, en als je daar geen fan van bent kun je ook makkelijk een auto huren en daar het eiland mee rond rijden.
De reis naar dit kleine maar mooie eiland is ook niets om over te klagen, want die duurt vanuit Schiphol ongeveer 3 uur.

2. Noorwegen

Noorwegen

Het tweede Scandinavische land in deze lijst, maar het eerste en enigste land boven de noordelijke poolcirkel in deze lijst.
Noorwegen volgt IJsland op de voet als het gaat om vrouwvriendelijke landen, en dat vindt ik een goede reden om Noorwegen te proberen.

Yes!

Ook heeft Noorwegen al jaren de nummer één positie in de lijst van mensen en leefomstandigheden. Dit betekend dat het één van de beste landen is om in te wonen en te leven.

Mooi,

Er zijn heel veel goede redenen om zeker een keer naar Noorwegen af te reizen zoals: De prachtige natuur met de fjorden die op de lijst van de 7 wereldwonderen staat. De gastvrijheid van de Noren die ook eigenlijk allemaal Engels spreken. De vele routes die uitermate geschikt zijn voor een mooie roadtrip. Het noordelijkste puntje van van Europa wat natuurlijk de Noordkaap genoemd wordt. En natuurlijk het noorderlicht!

Je moet alleen wel houden van temperaturen onder het vriespunt, want het is hier vaak zo koud.

3. Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland

Ook Nieuw Zeeland hoort bij de veilige backpack landen voor vrouwen, en staat al tijden in de top tien van de meest vrouwvriendelijke landen.

Nieuw Zeeland is al één van de populairste landen onder backpackers, dus ze lopen er het hele jaar wel rond in dit land.
Heel veel mensen wonen hier niet Nieuw Zeeland heeft daardoor ook kleine bevolkingsdichtheid, waardoor het heel rustig is in natuurgebieden.

En dat is geweldig!

In dit backpack land kun je ook gemakkelijk een working holiday visum krijgen, en zo kun je wat geld terug verdienen van je reis.
Ook kun je hier heel makkelijk rondreizen met een auto of camper, omdat er super veel campings zijn waar je super goedkoop kunt staan (soms zelfs gratis).

Voor Nieuw Zeeland moet je wel tegen een beetje regen kunnen, verder is het geweldig.

4. Filipijnen

Filipijnen

De Filipijnen is het enigste Aziatische land wat in de top tien lijst van meest vrouwvriendelijke landen staat (ook in de top twintig trouwens).

Mooi, 

Want de mooie stranden en natuur van Zuidoost Azië wil je voor geen goud missen. In de Filipijnen ligt ook een van de mooiste plekken om te duiken met bijzondere vissen.

Voor je naar de Filipijnen komt is er eigenlijk helemaal niet zo veel te doen qua voorbereiding. Als je aankomt krijg je een gratis visum en je hoeft geen vliegticket terug te hebben.

Het is hier meestal mooi weer met tropische temperaturen. Het enigste nadeel is dat het iets duurder is dan de rest van Zuidoost Azië.

5. Nicaragua

Nicaragua

De beste backpack landen voor vrouwen, daar hoort dit land in Centraal Amerika zeker bij. Nicaragua wordt ook wel eens een paradijs voor vrouwen genoemd.

Dit land hoort zeker bij veilige landen om alleen te reizen voor vrouwen, wat je ook ziet in het aantal vrouwen dat hier heen komt om te gaan backpacken.

Maar is het de moeite waard?

Veel vrouwen vinden Nicaragua echt een geweldige plek om rond te reizen, maar het is niet alleen voor vrouwen een paradijs.
Met een hoop goede backpackers hostels, gratis rum van het nationale merk en een hoop activiteiten die je kunt doen is het een echt backpackers paradijs.

En je hebt er waarschijnlijk nog niet eerder van gehoord.

6. Cuba

En we blijven nog even in Centraal Amerika, en dit land zou je misschien niet zo snel verwachten deze lijst. Toch hoort kan Cuba niet ontbreken aan deze lijst, want dit land staat ook in de top twintig van meest vrouwvriendelijke landen.
En dat is de reden dat Cuba hoort bij veilige landen om alleen te reizen voor vrouwen!

Gek,

Want dat zou je niet direct verwachten van een voormalig communistische staat, toch is het waar. Cuba is een geweldig land om te gaan backpacken, want het is er super mooi het lijkt net alsof je terug in de tijd gaat met alle oude huisjes en oldtimers die er rondrijden.

Dat heeft wel iets.

Backpacken in Cuba is ook zeker een bijzondere ervaring, want je hebt hier geen hostels waar je met meerdere backpackers in één ruimte slaapt. In plaats daarvan heb je de casa particular die je eigenlijk door het hele land kunt vinden.
En zoals de naam eigenlijk als zegt het is slapen bij particulieren, dus gewone Cubanen die een soort Bed and Breakfast hebben.

oh ja,

De mensen op Cuba kunnen meestal niet erg goed Engels spreken, dus zul je een klein beetje Spaans moeten leren om je verstaanbaar te kunnen maken. Dat vinden de Cubanen ook leuk als je Spaans spreekt, dan maak je ook sneller vrienden.

En ook nog een voordeel,

De rum is hier niet gratis, maar wel heel goedkoop!

7. Canada

Canada

En natuurlijk kan Noord Amerika in de lijst van beste backpack landen voor vrouwen. En natuurlijk staat Canada in de lijst van meest vrouwvriendelijke landen, maar dat wist waarschijnlijk al wel.

Dat klinkt altijd goed,

Alleen staat Canada niet erg bekend als backpack land, en dat komt vooral omdat het gewoon erg duur is. Er is bijna geen mogelijkheid om “low budget” rond te reizen.

Toch moet je Canada ooit gezien hebben!

De beste manier om dit te doen naar mijn mening een camper huren of kopen en een lange roadtrip door dit enorme land maken. Doe dit wel als je iets meer budget hebt of als het je gelukt is om een working holiday visum te bemachtigen.

Voor zoon working holiday visum moet je wel onder de 30 zijn!

8. Verenigde Staten

Verenigde Staten

Het land van de onbegrensde mogelijkheden letterlijk alles is hier mogelijk, en we zijn nog steeds in Noord Amerika met de Verenigde Staten.
En ook dit land hoort bij de beste backpack landen voor vrouwen, al zul je je misschien afvragen hoelang dat nog duurt met die nieuwe president.

Maar,

De Verenigde Staten is één van de veiligste landen in de wereld, en toch wordt hier nog wel eens aan getwijfeld. Dat komt natuurlijk door de wapenwet daar.
In de meeste gevallen is het gewoon veilig als je maar niet in de achterbuurtjes komt, wat eigenlijk ook het geval is in Nederland. Het is gewoon je gezonde verstand gebruiken.

Accommodatie zul je ook geen probleem mee moeten hebben, want dat zit in de VS allemaal wel goed. Met hostels, de vele airbnb’s, motels en natuurlijk kun je ook gaan couchsurfen.

En met vervoer moet het natuurlijk ook geen probleem zijn. Het openbaar vervoer is hier een stuk beter als in Canada, maar een auto huren blijft de beste optie.
Ook omdat je met de auto veel vrijer bent in zoon enorm land, zo kom je op veel meer plekken.

Yes,

Veel mensen zijn nogal hyped over New York en de Oost kust, maar ik vind de West kust veel leuker en dat komt mede door de leuke mensen daar.

9. Australië

Australië is een paradijs voor alle backpackers iedereen die wil gaan backpacken zou hier een keer heen moeten. Je kunt hier op elke hoek van de straat wel een backpacker vinden, en dat betekend dat er super veel potentiële nieuwe vrienden rondlopen.

Australië is gewoon een veilig land om in te backpacken ook voor vrouwen.

Vervoer is hier heel goed geregeld je kunt met bussen, treinen en zelfs goedkope vluchten door Australië reizen. Maar natuurlijk kun je hier ook goed een auto huren of kopen. Het kopen van een auto of kleine camper is hier super makkelijk, want er zijn heel veel backpackers waarvan je ze kunt overnemen. Let dan wel even goed op hoe die auto eruit ziet, backpackers zijn niet altijd even zuinig op hun auto.

Ook de accommodatie in dit land is natuurlijk geweldig met alle soorten hostels die je zou kunnen bedenken in elke stad. Hostels zijn zeker de beste optie in Australië, want hier kun je de meeste mensen ontmoeten.

Al met al,

Australië staat garant voor een geweldige ervaring, maar het is wel een lange vlucht (20-30 uur) die ook nog een heel duur is. En het leven hier is ook niet heel goedkoop, neem dus genoeg geld mee.

10. Lesotho

Lesotho

Lesotho is een klein landje dat helemaal omringt is door Zuid Afrika. Vroeger hoorden deze landen bij elkaar, maar later is Lesotho onafhankelijk geworden van Zuid Afrika.

Is het echt veilig?

Er is natuurlijk erg veel discussie over of Afrika wel veilig is om doorheen te reizen, en mijn antwoord daarop is nee ga niet naar Noord en Midden Afrika daar is het veel te gevaarlijk.

De enigste landen die ik zou aanraden om heen te gaan in Afrika zijn Zuid Afrika, Lesotho en Swaziland, En deze landen liggen allemaal op de zelfde plek.

Maar is het ook een vrouwvriendelijk land?

Zeer zeker! Lesotho nam in 2008 ineens een grote sprong naar de top 10 van veiligste landen voor vrouwen, dus dit land is zeker aan te raden. En dat is bij Zuid Afrika trouwens precies het zelfde verhaal.

Goede revolutie!

Ook de accommodatie is hier prima je hebt hier ook hostels in alles soorten. Je kunt zonder visum 14 dagen in dit land verblijven, maar met een visum 2 maanden.
Ook spreken heel veel mensen in Lesotho Engels terwijl dat niet de originele taal is.

En zodra je alles in Lesotho gezien hebt kun je makkelijk naar Zuid Afrika rijden om je reis daar voort te zetten, want dat is natuurlijk niet ver weg.

11. Zwitserland

Zwitserland

Bang om alleen te reizen?

Ben je een beetje bang om als vrouw alleen te gaan backpacken in een vreemd land?
Check dan even deze video over een paar dames die alleen vertrokken.


Dit was de lijst met de 10 beste backpack landen voor vrouwen. Weet jij ook nog wat vrouwvriendelijke backpack landen?
Deel het met ons in de reacties hieronder!