Selecteer een pagina

Backpacken is extreem populair geworden in de laatste jaren, en vooral onder de jongeren. Helaas hebben de meeste jongeren niet genoeg geld om dit te doen.
Een goede oplossing hiervoor is de goedkoopste backpack landen uitkiezen voor je reis.

Maar wat zijn de goedkoopste backpack landen in deze tijd?

Benieuwd?

Bekijk dan zeker dit artikel over de top 15 goedkoopste landen voor backpackers. Hier zal ik de 15 goedkoopste backpack landen en de drie continenten waar ze in liggen stuk voor stuk behandelen.

Inhoud.
Goedkoopste backpack landen

Goedkoopste backpack landen in Azië

Goedkoopste backpack landen in Azië

Azië is het continent waar je zeker heen moet als je een backpacker bent met een klein budget. De meeste landen hier hebben een lage standaard van leven, waardoor alles super goedkoop wordt. Hieronder vind je de bekendste en goedkoopste backpack landen in Azië.

1. Indonesië

Indonesië

Verreweg één van de populairste backpack bestemmingen is het prachtige Indonesië. Qua levensonderhoud is het land niet duur. De inwoners zijn over het algemeen zeer behulpzaam en vriendelijk.

Het land is ongeveer vijftig keer zo groot als Nederland en bevat meer dan 17.000 eilanden.
Doordat Indonesië zo groot is, beschikt het over verschillende klimaten: onder andere een uitgestrekte savanne in het oosten en een prachtig tropisch regenwoud in het westen.

Wat ook veel bezoekers trekt zijn de vele vulkanen en bergen die je in Indonesië kunt vinden. Door deze bijzondere natuur en de gezellige sfeer is Indonesië een prima keuze om te gaan backpacken.

2. Filipijnen

Filipijnen

Een andere populaire bestemming voor het reizen zijn de Filipijnen. Deze eilanden beschikken over prachtige stranden en een geweldige blauwe zee.
Als je veel van de natuur houdt, dan zijn de Filipijnen echt wat voor jou. Omdat het land vooral bestaat uit kleinere eilandjes, zul je in de Filipijnen niet veel enorme bouwwerken of kunstwerken vinden.

In plaats daarvan is de natuur de belangrijkste bezienswaardigheid van de Filipijnen. Dit is dus ideaal voor een backpacker die eens heerlijk tot rust wil komen.

3. Vietnam

Vietnam

Als je van plan bent om de goedkoopste backpack landen te bezoeken, dan kan Vietnam eigenlijk niet missen. Net als de Filipijnen beschikt het land over mooie stranden en indrukwekkende natuur.

Daarnaast is het ook nog eens een interessant land, met name wat betreft geschiedenis en de lokale inwoners. Vietnam is een groot land en het kan daarom geen kwaad om een aantal weken in te plannen.

4. Thailand

Thailand

Goedkoop backpacken is bijna nergens zo simpel als in Thailand. Het bruisende land beschikt over een flink aantal bezienswaardigheden.
Daarbovenop komt ook nog de goede infrastructuur en het mooie landschap van Thailand, waardoor het land als één van de populairste backpack landen beschouwd kan worden.

Wat ook handig is, is dat een relatief groot aantal van de inwoners van Thailand Engels spreekt. Ideaal dus voor een beginnende backpacker.

5. Cambodja

Cambodja

In Cambodja bevinden zich een aantal bezienswaardigheden die je, als je gaat backpacken in Azië, wel gezien móet hebben.
Het eiland Koh Rong is bijvoorbeeld zeker een aanrader om te bezoeken, maar ook de tempels van Angkor zijn zeker de moeite waard.

Ook in de stad Phnom Penh zijn een aantal prachtige bezienswaardigheden. Daarnaast hoort Cambodja uiteraard óók nog eens tot de goedkoopste backpack landen van de wereld.

6. Nepal

Nepal

Nepal is één van de bijzonderste backpack landen die je kunt bezoeken. Pas in 1951 heeft Nepal besloten de grenzen open te stellen voor buitenlanders.

Hierdoor is het land nog enigszins alternatief en loopt het achter op de rest van de wereld. Nepal beschikt over een groot deel van het Himalayagebergte, en tussen deze bergen is de manier van leven van de locale bevolking nog heel simpel.
Hierdoor is Nepal een hele interessante backpack bestemming waarvan je zeker veel zult leren.

7. India

India

Iedereen weet natuurlijk dat India één van de grootste landen van Azië is. Je hebt weleens gehoord van de prachtige Taj Mahal in Agra, maar heb je er ooit over nagedacht om deze ook daadwerkelijk te bezoeken?

Dat is namelijk zeker een optie, want India behoort zeker tot de goedkoopste backpack landen. Omdat het land zo groot is, is het ook heel veelzijdig en kent het enorm veel cultuur.

Naast de prachtige, drukke steden beschikt het land ook over mooie stranden, zoals in Goa. Als je van plan bent te gaan backpacken in Azië, dan kun je India zeker niet overslaan.

Goedkoopste backpack landen in Amerika

Goedkoopste backpack landen in Amerika

Heb je niet zoveel met Azië, of wil je toch liever iets anders proberen? Dan is Amerika zeker geen slechte keuze. Ook in Amerika bevinden zich een aantal van de goedkoopste backpack landen. Wel moet je er rekening mee houden dat Amerika veel groter is dan Azië, dus om van land één naar land twee te komen ben je wel een poosje bezig.

Daarom is het wellicht verstandig om in Amerika af en toe een autootje te huren – hoewel dit natuurlijk geen verplichting is.

8. Mexico

Mexico

In Noord-Amerika ligt verreweg één van de goedkoopste backpack landen: Mexico. Dit prachtige land heeft zeker een aantal interessante activiteiten en bezienswaardigheden te bieden. Zo heb je bijvoorbeeld de bruisende steden Cancun en Mexico-City, allebei goede keuzes voor het begin van een reis.

Vanuit Cancun ben je zo in de Yucatan, waar je een geweldige reis kunt maken. Ook heb je in Mexico prachtige plaatsjes in de bergen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.
Uiteraard heb je in Mexico ook nog eens heerlijke strandplaatsjes. Het wordt echter aangeraden om niet alleen maar op het strand rond te hangen, omdat het binnenland van Mexico eigenlijk te bijzonder is om over te slaan.

9. Nicaragua

Nicaragua

Ook in Midden-Amerika zijn een aantal van de goedkoopste backpack landen te vinden.
Zo heb je bijvoorbeeld Nicaragua, met prachtige bezienswaardigheden zoals de enorme vulkanen en wonderbaarlijke eilandjes.

Daarnaast heb je in het binnenland ook nog eens een aantal gezellige stadjes van de locale bevolking. Nicaragua wordt langzamerhand steeds populairder onder backpackers, maar is over het algemeen nog redelijk rustig. Wat ook fijn is om te weten, is dat Nicaragua het veiligste land van Midden-Amerika is.

10. Costa Rica

Costa Rica

Verreweg het populairste land in Midden-Amerika is natuurlijk Costa Rica. Wat betreft backpack landen beschikt het land over vriendelijke mensen en indrukwekkende natuur. Wel moet je goed opletten hoe je je wilt vervoeren.

De bussen in Costa Rica gaan namelijk niet altijd even snel, en vaak moet je een paar keer overstappen voordat je op de gewenste bestemming bent. Daarom is het altijd verstandig om rond te vragen in je hostel of er nog andere mogelijkheden zijn.
Qua kosten is het openbaar vervoer wel verreweg de goedkoopste optie in Costa Rica. De bussen zijn relatief luxe en je kunt er fijn in zitten, hoewel ze over het algemeen niet over airco beschikken.
Wat betreft het reizen is het in Costa Rica over het algemeen niet duur, maar wel zijn de kosten voor eten gemiddeld hoger dan in de echte goedkoopste backpack landen.

In restaurants is het eten in Costa Rica erg duur en daarom is het verstandiger om zelf te koken. In de meeste hostels zit wel een keuken waarin men gezamenlijk kan koken.
Wel zijn er in Costa Rica veel lokale restaurantjes, die ‘Soda’s’ heten. Hier kun je vaak wel goedkoop eten krijgen voor weinig geld.

11. Cuba

Cuba

Een ander land in Midden-Amerika dat geschikt is voor goedkoop backpacken is Cuba. Cuba is nog niet een heel populair land voor het backpacken, en dat betekent dat het er over het algemeen vrij rustig is.

Dit betekent dan weer dat je meestal niet van tevoren kamers hoeft te reserveren in hostels. Daardoor heb je de volledige vrijheid om te doen wat je wilt. Je hoeft dus nergens rekening mee te houden en kunt rustig op je eigen tempo gaan reizen.

In Cuba bevinden zich een aantal bruisende wereldsteden, maar ook prachtige natuur en zonnige stranden. Ook het binnenland is zeker een aanrader om eens te bezoeken.
Het vervoer in Cuba zul je waarschijnlijk veelal via liften moeten regelen. Als je liften niet fijn vindt, is het ook een optie om met het openbaar vervoer te gaan.

12. Peru

Peru

Uiteraard zijn ook in Zuid-Amerika een aantal goedkope backpack landen te vinden. Peru is onder andere een populaire keuze. En terecht, want Peru is zo veelzijdig als maar kan. Het is er goed betaalbaar en je kunt er vele avonturen beleven.

Lekker uitrusten op de mooie stranden, wilde watersporten beoefenen in de prachtige zee, de woeste jungle verkennen, of een bezoek brengen aan de prachtige besneeuwde bergen… Alles is er mogelijk.

Bovendien zijn er ook nog een aantal vermakelijke steden en enorme woestijnen die zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Een maaltijd in Peru zal verschillen tussen anderhalve euro en vijf euro.
Dit is uiteraard afhankelijk van de kwaliteit van de maaltijd. Ook het openbaar vervoer en het overnachten in hostels zijn helemaal niet prijzig.

13. Colombia

Colombia

Ook Colombia behoort tot één van de goedkoopste backpack landen ter wereld. De locale bevolking is over het algemeen zeer vriendelijk en het land bevat een aantal mooie bezienswaardigheden.

De cultuur in Colombia is heel bijzonder en zal je zeker interesseren. In Colombia is het vrijwel altijd warm, maar niet te warm, en vochtig. Een verstandige keuze is om je reis te beginnen in Bogota, omdat hier een groot vliegveld zit.

Vanaf Bogota kun je uiteraard zelf kiezen waar je heen wilt, maar een tip is om richting het Caribische gebied in Colombia te reizen.
Je kunt makkelijk het openbaar vervoer pakken, dit is goed te doen en je zult niet lang hoeven wachten onderweg. Het Caribische gebied heeft leuke dorpjes en prachtige stranden. Colombia is dus zeker een aanrader.

Goedkoopste backpack landen in Europa

Goedkoopste backpack landen in Europa

Als je niet al te ver van huis wilt, bijvoorbeeld omdat je
verre vliegtickets te duur vindt, dan kun je natuurlijk altijd
gewoon in Europa gaan backpacken.

Ook in Europa bevinden zich namelijk een paar van de
goedkoopste backpack landen ter wereld.
Vaak kun je een goedkope vlucht pakken of zelfs met de trein
reizen – makkelijker kan niet.

Dit wil echter niet zeggen dat je backpack ervaring hierdoor
minder wordt – Europa beschikt namelijk óók over prachtige natuur en interessante steden.

14. Albanië

Albanië

Albanië klinkt misschien niet als een leuke vakantiebestemming, maar dat is het zeker wel. Het land bevat prachtige kusten en ook een bijzonder en indrukwekkend bergland.
Bovendien kun je er erg lekker eten – en dat allemaal voor een betaalbare prijs. Omdat Albanië vroeger een zeer communistisch land was, is de infrastructuur nog relatief achtergesteld en zijn de wegen niet van goede kwaliteit.

Dit hoeft je echter niet tegen te houden om alsnog in Albanië te gaan rondreizen – je moet simpelweg rekening houden met wat langere reistijden.
Hierdoor heb je echter juist meer tijd om mooie dingen te zien. Met name de stad Tirana is erg bruisend en gezellig, en zeker een aanrader.

15. Hongarije

Hongarije

Het laatste land dat zich tot de goedkoopste backpack landen van de wereld mag benoemen, is Hongarije. Dit land is goed bereikbaar met zeer goedkope vluchten en is daarom een populaire keuze, met name voor beginnende backpackers.

Hongarije bestaat vooral uit laagvlakte en enorme uitgestrekte steppes. Deze zijn vooral de vinden in de nationale parken, waaronder National Park Hortobágy.
Naast deze prachtige natuurparken zijn er een aantal andere bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het mooie Balatonmeer.
Ook kun je uiteraard een bezoekje brengen aan het bekende en bijzondere Boedapest.