Selecteer een pagina

Hoeveel geld heb je nodig om Australië binnen te komen? Dat is een vraag die velen bezig houden. En dat komt omdat er heel veel mensen gaan backpacken in dit land.

ja,

Veel van die backpackers vragen zich af of er wel een zogenaamd minimum saldo is. Andere denken dat er toch niet zo veel controles zijn.

Lastig!

Om het voor eens en voor altijd duidelijk te maken heb ik dit artikel geschreven over: Hoeveel geld heb je nodig om Australië binnen te komen?

Bekijk ook: De 20 mooiste plekken in Australië>>

Hoeveel geld heb je nodig om Australië binnen te komen?

Geld om Australië binnen te komen

Er is niet een specifiek bedrag wat je op je rekening moet hebben staan om binnen te komen in Australië. Er wordt wel vaak gezegd dat je per maand ongeveer $1000 nodig hebt.

Om Australië binnen te kunnen komen heb je het zogenaamde Toeristen Visum nodig. Dat visum is één jaar geldig en je mag maximaal 3 maanden achter elkaar in het land verblijven.

Dus,

Als je een Toeristen Visum hebt zul je minimaal $3000 op je rekening moeten hebben.

Maar dat is niet alles!

Het is heel populair om te gaan backpacken in Australië, en de meeste mensen die dat doen hebben het Working Holiday Visum. Dat visum is ook een jaar geldig (met de optie voor een tweede jaar), maar hiermee mag je ook de hele periode in Australië verblijven.
Als je dit doen staat er wel een concreet minimaal bedrag waar je aan moet voldoen, dat is $5000.

Dus,

Op de vraag: Hoeveel geld heb je nodig om Australië binnen te komen? Het ligt aan de situatie waar je in zit, maar neem sowieso genoeg mee.

Alright,

De Australische overheid wil deze bedragen wel eens veranderen. Dit zijn de laatste bedragen die ik gezien heb.

Waarom bestaat het minimum?

Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel uit te leggen. Australië wil geen geld uitgeven aan “niet Australiërs”, en dat is best logisch.

Of niet?

Als een toerist of staatsburger om één of andere reden zonder geld komt te zitten, dan moet de staat ingrijpen. Het is hun verantwoordelijkheid dat iedereen in het land het goed maakt.
En met dat minimum saldo, en soms zelf een verplicht retour ticket proberen ze zulke situaties te voorkomen.

Wordt het wel gecontroleerd?

JA! Bij aankomst in een vliegveld in Australië kan er aan je gevraagd worden wat komt doen. Hierbij vragen ze vaak hoelang je van plan bent om te blijven en hoeveel geld je denkt nodig te hebben.

Let op!

Dit gebeurt echt niet vaak, maar als het gebeurt wil je goed voorbereid zijn. Neem altijd papieren afschriften mee, en maak screenshots van je bankrekening. Als je dit bewijs niet kan leveren kun je waarschijnlijk weer terug naar huis.

En dat wil je niet.

Is het wel genoeg?

  • Toeristen Visum: $1000 per maand
  • Working Holiday Visum: $5000 minimaal

Dat is precies hoeveel geld je nodig hebt om Australië binnen te komen, maar is het wel genoeg?

Ik denk van niet!

Het ligt er natuurlijk aan of je gaat backpacken in de goedkoopste accommodaties. Of dat je een citytrip gaat maken in de duurste hotels.
Maar ik raad je sowieso aan om meer geld op je rekening te hebben dan het minimum bedrag! Er kan altijd iets gebeuren waardoor je ineens grote bedragen moet betalen. En daar moet je op voorbereid zijn.

Australische Dollar (wisselkoers)

Wisselkoers van de Australische dollar

Hou er rekening mee dat Australië niet het zelfde betaalmiddel gebruik als wij in Europa. Ze gebruiken hun eigen valuta, en dat is de Australische Dollar.

Misschien wist je dat al,

Dit betaalmiddel heeft iets minder waarde als de Euro. Op het moment van schrijven is 1 Australische Dollar 0,67 Euro  waard, dat is een aardig verschil.

Let op!

Met deze waardes moet je rekening houden als je in Australië gaat backpacken. Het bedrag wat je op je bankrekening hebt staan wordt dus meer in Australische Dollars.
Maar als je weer terug gaat naar Nederland is het andersom, dan wordt het bedrag minder.

Hou hier rekening mee

Hoeveel contant geld mag je meenemen naar Australië?

Het kan dat je contant geld wil meenemen naar Australië als je daar op reis gaat. Het is namelijk mogelijk om geld van andere valuta te bestellen bij de meeste banken in Nederland.

Dat kan handig zijn als je op het vliegveld aankomt en geen tijd hebt om geld te pinnen.

Maar het is wel belangrijk om te weten hoeveel je precies mee mag nemen voor bij de douane. Het maximale bedrag wat je contant mag meenemen is 10.000 euro en dit moet je van te voren aangeven bij de douane. Ze willen dan precies weten hoe je er aan komt en waarvoor het is (me bewijzen).

Als je het niet aangeeft kun je wel een flink in de problemen komen.

Met kleine bedragen van tientallen Australische Dollars zul je geen problemen krijgen op het vliegveld.

Backpacken in Australië? Regel de voorbereiding goed!

Ben je van plan om te gaan backpacken in Australië, maar zit je nog vast in de voorbereiding? Dat snap ik erg goed, want de voorbereiding is enorm als je naar Australië gaat.

Er zijn een hoop mensen die afgehaakt zijn tijdens de voorbereiding!

Omdat er zo veel dingen zijn waar je aan moet denken, en de meeste mensen kunnen dat niet managen.

  • Visum
  • Vliegticket
  • Overnachtingen
  • Alles wat mee moet nemen
  • Geld
  • Planning
  • Alles wat je in Nederland achter laat

Dit zijn een paar dingen waar je aan moet denken, maar er zijn er nog veel meer. En als je dit zelf regelt dan kan het weken tot maanden van je tijd kosten voordat je “ready to go” bent.

Maar daar is iets op bedacht

Namelijk een e-boek waarin ervaringsdeskundige Robbert je alles uitlegt over de voorbereiding van je reis door Australië.
Zo krijg je e-boek waar alle stappen in staan die je moet zetten met alle details die je nodig hebt. Het boek heet: “Backpackgids Australië

Backpackgids