Selecteer een pagina

De mooiste plekken in Thailand voor backpackers. Als jij van backpacken houdt en een exotische ervaring wilt kan een reis naar het werelddeel van Azië dan zeker iets voor jou zijn.

Azië biedt veel avontuur, een rijk cultuur en prachtig natuur. Van het ongerept natuurgebied zal je zeker voor een heel lange periode nog onder de indruk zijn. Als je op zoek bent naar zo avontuur dan is Thailand dan een ideaal land voor jou, temeer wanneer je van backpacken houdt.

Thailand heeft naast de eigenschappen hierboven genoemd ook een fascinerende geschiedenis en indrukwekkende paleizen.
Om jou trip voor jou makkelijker te maken heb ik hieronder een samenvatting gemaakt van de mooiste plekken in Thailand voor backpackers.

1. Bangkok

Bangkok

Vanwege het tropisch klimaat in Azië kan je vrijwel op elk gewenst moment van het jaar gaan. Het is lekker warm en de mooiste plekken in Thailand blijven gewoon het gehele jaar door even mooi.
Maar bij deze is het toch aanbevolen dat je jouw vakantie zodanig boekt dat je rond midden april naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand, gaat.

Rond deze periode vieren de bewoners van Thailand het nieuwe jaar en dat doen ze door met waterpistolen elkaar te bespuiten. Het is een feest voor jong en oud waarbij vele lachende gezichten met veel pret drie dagen lang het centrum, namelijk de “Cosine Road” bezet houden met dit festijn.
“Cosine road” heeft voor de mensen die gaan backpacken uiteenlopende ervaringen. Je kan heerlijke maaltijden op straat vinden waaronder de populaire delicatesse van schorpioen sate.

Dat is niks anders dan een echte klaargemaakte schorpioen op een stokje die je makkelijk kan verorberen. Het nachtleven is spannend, heel veel muziek, lichtjes, nachtclubs en je kan alcohol in plastieken emmers kopen en het is de plek waar je veel mensen tegenkomt die backpacken.
Overdag kan je in het centrum de ontzagwekkende Boeddha tempels bezoeken en mocht je op zoek zijn naar een mobiel toestel of een laptop kan je dat heel makkelijk vinden in de vele winkels die goedkoop apparatuur verkopen. Een bezienswaardigheid is ook het kerkhof van vliegtuigen.

Je kan in de oude wrakken van de vliegtuigen een kijkje gaan nemen en het verhaal erachter aanhoren. Wat men ook zegt is dat de zonsondergang in de hoofdstad zo prachtig is vanwege het feit dat de stad sterk vervuild is. Of het waar is, weten we niet zeker.

2. Koh Tao

Koh Tao

Één van de mooiste plekken in Thailand is Koh Tao. Hier kom je mooie resorts tegen, een bruisend nachtleven en mooie stranden. Bekend in het nachtleven is “Pub Crawl’ waar je cabaretshows hebt en uitdagende activiteiten zoals lingo dansen waarbij er vuur aan het touw is.
Koh Tao is aantrekkelijk voor jou als je van backpacken houdt omdat je kan gaan naar John Suwan. John Suwan is een top van een berg met een mooi uitzicht over het eiland en de zee.

En heel dichtbij Koh Tao staat Koh Nang Yuan waarvan het uitzicht vanuit een bergtop ook populair is.

3. Tjang Mai

chiang Mai

Deze plek ligt ten noorden van Thailand en wat de meeste toeristen aantrekt zijn de olifanten. Op deze plek kan je gewoon naast de olifant staan. Niet alleen gewoon staan maar je kan ook eten en drinken geven aan de olifant . Maar wees alert, omdat de olifanten in bepaalde parken mishandeld worden.

Wanneer je ziet dat de olifanten onnatuurlijke dingen doen is het beste om deze parken niet te bezoeken. De onnatuurlijke dingen zijn bijvoorbeeld voetbal spelen, verven of door toeristen bereden worden.

Wanneer je dit ziet weet je dan dat de olifanten mishandeld worden en dat het aanbevolen wordt om geen kaartje te kopen voor deelname aan zo een activiteit.
Op deze plek wordt ook de Full Moon and Jungle party gehouden. De jungle party begint een dag voor de full moon party en dit feest maak je mee in het bos. Tijdens de full moon party vindt hier de plastieke emmers weer terug die met alcohol gevuld zijn.

4. Tjang Mai naar Pai

Backpacken kan heel intensief zijn. Als je toch een extra avontuurlijke inspanning wil kan je van Tjang Mai naar Pai rijden op de scooter. Let wel, de weg naar Pai is veelbesproken omdat het niet zomaar een weg is.

Binnen 2 tot 4 uur kanje tenminste 300 bochten hebben moeten maken, afhankelijk van jouw snelheid. Wees dus voorzichtig dat je na deze rit niet in zig zag vorm loopt naar het hotel.

5. Koh Lanta

Koh Lanta

Een van de mooiste plekken van Thailand voor backpackers die op de romantische toer willen is Koh Lanta. Het is veelal een plek voor koppels die op zoek zijn naar kleurrijke flora en fauna die te zien is tijdens de toer van de vier eilanden.

Je bezoekt ook een grot waarin het zeewater doorkomt en je kan zwemmen. Wat deze grot nog meer spannend maakt is het verhaal dat de van piraten vroeger hun schatkisten daar kwamen verbergen.


6. Railay

Brengt jou naar het mystieke land van de Avatar. Bij aankomst wordt je ontvangen door het prachtige strand dat de rest van het gebied afscheidt door gebergten.

Als je apart van het backpacken, ook van bergbeklimmen houdt is Railay zeker een aanrader. Dit stuk ongerept natuur is een paradijs waar vele kleine apen komen kijken wat de toeristen hebben meegenomen of hebben achtergelaten.

7. Koh Pi Pi

Koh Pi Pi

Één van de mooiste plekken in Thailand is Koh Pi Pi. Het is ook één van de mooiste plekken in Thailand voor backpackers die het gevoel van de film van “The Island” met Leonardo Dicaprio, willen ervaren.
Deze film is namelijk in Koh Pi Pi geschoten. In het hoog seizoen ben je hier goed terecht voor goedkoop bier, veel alcohol, nachtclubs aan het strand waar je ook veel backpackers tegenkomt.

Wat gebruikelijk is dat men na het feesten tot zonsopkomst naar “Maya bay” gaat om te kijken naar hoe de zon opkomt. Wil je jezelf no meer uitdagen kan dat ook door te gaan boksen in Reggae bar met een boks ring in het midden van de bar.
Een minpunt van Koh Pi Pi is dat je niet aan rust toekomt vanwege de overmate aan drukte van toeristen. Als je wil feesten en niet per se wilt rusten is dit een leuke plek om naartoe te backpacken.

8. Koh Samui

Koh Samui is een van de grootste eilanden van Thailand, heeft veel mooie hotels en is heel toeristisch. Als je na het backpacken wilt ontspannen is Koh Samui de aangewezen plek voor jou.

Je hoeft niet heel veel geld te hebben omdat deze plek al voldoet voor iemand met een matig budget. Een bezienswaardigheid is de “Penis en Vagina rots.”
Wat houdt dat in? Het is beter dat je dat zelf ontdekt, je zal er zeker geen spijt van hebben.

9. Khao Sok Nationale Park

Het Nationale Park van Khao Sok is een weelderige lowland jungle vol bergen, grotten, watervallen en zeldzame flora en fauna dat zich over 400 kilometer uitstrekt. Het Nationale Park van Khao Sok is waarschijnlijk meer dan 160 miljoen jaar oud.

Een netwerk van eenvoudige onverharde paden slingert zich door het park, zodat bezoekers kunnen lopen tussen de verstrengelde wijnstokken en rotsachtig gebied tijdens het zoeken naar wilde dieren.
Het park is de thuisbasis van verschillende exotische dieren en meer dan 200 vogelsoorten. Als je geluk hebt kan je glimp vangen van olifanten, tijgers of luipaarden.

10. Koh Lipe

Koh Lipe is één van Thailand’s vele tropische fantasie eilanden, bedekt met glinsterend wit zand, helder blauw water en een rijk overschot aan zeedieren.
Alhoewel deze plek nauwelijks bekend was bij toeristen vóór het begin van de jaren negentig, heeft Koh Lipe een snelle ontwikkeling in de afgelopen vijf jaar meegemaakt.
Dit eiland is alleen per boot bereikbaar, dus een goede aansluiting op het backpacken.

11. Mae Hong Son

Mae Hong Son is de thuisbasis van de mooiste landschappen van Noord Thailand.
Het is op een paar kilometer afstand van de grens met Myanmar, en hier zie je de Birmese invloeden terug in de architectuur en cultuur. Mae Hong Son ligt in een smalle vallei, omringd door mooie beboste heuvels.
De stad is voor het backpacken een uitstekende uitvalsbasis vanwege de trektochten in geïsoleerde grotten, watervallen, de plaatselijke markten en het regelen van populaire bezoeken aan de tribale gemeenschappen.

12. Sukhothai Historische Park

Het Historische Sukhothai Park is een boeiend complex van ruïnes uit het Koninkrijk van Sukhothai in Thailand vanaf het midden-13e tot eind 14e eeuw, en staat op de lijst van Werelderfgoed van UNESCO.

Sukhothai, betekent letterlijk “Zonsopkomst van geluk”en was de eerste echte onafhankelijke Thaise koninkrijk en van een gouden eeuw onder koning Ramkhamhaeng genoten.

Deze koning was verantwoordelijk voor het creëren van de Thaise alfabet. De prachtige tempels en monumenten van deze geweldige stad zijn gerestaureerd en is populair bij reizigers, vooral om de gracieuze boeddha’s die ‘s nachts verlicht zijn met lampjes.

13. Phanom Rung

Phanom Rung is een prachtige Khmer tempel die ligt op de top van een slapende vulkaan. Het Het werd gebouwd rond de 11ᵉ en 13ᵉ eeuw en werd door pelgrims gebruikt als een plek om uit te rusten op weg naar deze andere tempels. De tempel is 656 meter hoog en bestaat uit gedetailleerd houtsnijwerk.

14. Pai

Eens was Pai een rustig dorpje in het noorden van Thailand. Thans is Pai nu een bloeiende stad.
Zijn schilderachtige vallei en ontspannen sfeer maakt Pai een geliefde bestemming onder backpackers en toeristen die de omgeving willen verkennen.
De verschillende paden in de bergen maken het mogelijk voor jou om te wandelen en bergbewoners te bezoeken.

Ook net buiten de stad liggen olifant kampen, bronnen van warm water en watervallen. Daarnaast biedt de rivier jou tubing en wildwater-avonturen.

15. Ayuthaya

De stad Ayuthaya werd opgericht in 1350 en ooit werd het beschouwd als de meest spectaculaire stad op aarde. Het ligt op een eiland, omgeven door drie rivieren die aansluiten op de Golf van Siam. Ayuthaya was een indrukwekkend, met drie paleizen, meer dan 400 tempels en een bevolking van bijna 1.000.000 inwoners.

In 1767 viel Birma Ayuthaya binnen en werd de hoofdstad verplaatst naar Bangkok. De ruïnes van Ayuthaya zijn nu een grote attractie voor de toeristen van Thailand.
Het is goed bereikbaar met de trein, boot, bus of busje. Als geschiedenis jouw boeit is Ayuthaya zeker iets voor jou.

16. Kanchanaburi

Kanchanaburi ligt in het westen van Thailand en wordt bewonderd om zijn prachtige landschap en de toegankelijkheid van nationale parken en watervallen.
Deze stad is vooral bekend geworden vanwege de brug over de Rivier Kwai. Deze brug heeft verband met de historische dood spoor naar Birma waarin duizenden Aziatische arbeiders en krijgsgevangenen stierven tijdens de constructie onder Japanse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Buiten Kanchanaburi kan je diverse nationale parken bezoeken waaronder het Erawan en Srinakarind omringd met een prachtig landschap, watervallen en grotten.
Kanchanaburi is uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming, met een focus op het buitenleven vanwege zijn prachtige landschap en charmante schoonheid. Slechts twee uur verwijderd van de hoofdstad, is Kanchanaburi bereikbaar met de auto of de trein.
Je hebt leuke attracties zoals vissen, raften, kanoën, mountainbiken, vogels spotten, sterren kijken, golfen, interacteren met olifanten en door de jungle trekken.

17. Phuket

Phuket heeft ook mooie stranden maar geniet vooral van de toegenomen internationale populariteit vanaf 1974, toen de James Bond film: “the man with golden gun”, daar werd geschoten.

Het heel gebied is rijkelijk voorzien van hotels en resorts met een ruim aanbod van toeristische faciliteiten.

18. Koh Samet

Deze plek heeft zijn naam te danken aan de “Samet” boom. Deze boomsoort groeit overvloedig op dit eiland. Dit eiland biedt alles aan wat je als toerist op zoek naar bent, witte stranden met een uitgebreide blauwe zee waarin je verschillende watersporten kan doen.

En in de avond kan je flink gaan stappen omdat het nachtleven ook veel te bieden heeft. In Koh Samet heb je relatief veel minder regenval dan de andere bestemmingen in Thailand.
In het weekend heb je veel bezoekers en het is daarom beter als je vantevoren reserveert om teleurstelling te voorkomen.

Hebben deze suggesties jou geholpen, of heb je nog een aanvulling?
Laat het weten in de reacties!