Selecteer een pagina

Wat zijn de mooiste plekken in Australië voor backpackers?

Steeds vaker besluiten mensen om te gaan reizen door Australië. Dit is dan ook een fantastisch land waar ontzettend veel te zien. De beste manier om Down Under goed te leren kennen is dan ook door te gaan backpacken.

Maar?

Welke plaatsen mag je dan absoluut niet missen wanneer je door het land reist? Ofwel: wat zijn de mooiste plekken in Australië?
Hieronder worden, in willekeurige volgorde, enkele plaatsen op een rijtje gezet de je tijdens rondreizen of backpacken in Australië echt niet mag missen!

Wat zijn de mooiste plekken in Australië? Top 20

1. Launceston

Launceston

Deze verborgen schoonheid behoort zonder twijfel tot één van de mooiste plekken in Australië. Launceston is en kleine stad in de Tamar vallei in het noorden van Tasmanië.

De natuur is hier werkelijk oogverblindend. Wanneer je de mooiste plek van het eiland wil bezoeken, neem je de langste eenpersoons stoeltjeslift ter wereld naar boven toe. Hier heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Je kunt in de omgeving overigens ook heerlijk wandelen tussen de licht glooiende heuvels en er zijn ook nog eens verschillende monumenten en attracties te bezoeken in de omgeving.

2. Wineglass Bay

Wineglass Bay

Alleen de naam van deze plaats op het schiereiland Freycinet spreekt al tot de verbeelding. Hier vindt je één van de beste stranden ter wereld en het is dan ook heerlijk om hier wat tijd door te brengen.

Je kunt verschillende activiteiten ondernemen waaronder een bijzondere kajaktocht of een mooie wandeling langs de kustlijn. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon liggend genieten van dit bijzondere strand.

3. Especrance

Especrance

Nog zo’n plaats die je tijdens het backpacken in dit land absoluut niet over mag slaan. Especrance is een bijzondere kustplaats waar je vooral hele mooie natuur kunt bekijken.
Wat dacht je bijvoorbeeld van het roze water bij Lake hillier of een mooie wandeltocht langs het lange strand van Lucky Bay?
Aan het eind van deze route heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht over de Recherche-archipel.

4. Geelong

Geelong

Vraag aan tien man: wat zijn de mooiste plekken in Australië en je krijgt zonder twijfel talloze keren Geelong te huren. Dit is in de directe omgeving van Melbourne en heeft ontzettend veel te bieden.
Ga mee met een tocht dwars door de bijzondere bush van down under of ontspan even van al dat backpacken in Australie op één van de vele stranden die hier te vinden zijn.

Er is natuur, historische bezienswaardigheden, bijzonder gemeenschappen en er is vooral veel heel nationale kunst. Bezoek bijvoorbeeld het Aboriginal Cultureel Centrum of de Geelong Gallery. 

5. Lake McKenzie

Als je dan toch in Australië bent, moet je zeker bij Lake McKenzie geweest zijn. Dit meer ligt bij Fraser Island, dat officieel de allergrootste zandduin op de wereld is.

Lake McKenzie is een van de meest bijzondere ongerepte meren ter wereld van het bruist van het leven. Er leven tal van planten en dieren in, op en rondom dit meer.
Alleen het uitzicht over het meer doet al paradijselijk aan en is wellicht al reden genoeg om het om je bucket list te zetten wanneer je van plan om te gaan backpacken. 

6. Adelaide Hills

Adelaide Hills

Helemaal in het zuiden van het land ligt Adelaide Hills. Dit is een typische Australische wijnstreek die gekenmerkt wordt door een open landschap van glooiende heuvels en vooral heel veel bomen. Daardoor is de streek in het voorjaar en najaar op zijn mooist.

Als je dus het reizen nog moet gaan plannen, is het aan te raden om deze streken in één van deze jaargetijden te bezoeken. Een uitstekende streek om de mooiste foto’s te maken en even tot rust te komen van alle drukte die je in de rest van het land tegen komt. 

7. Daintree regenwoud

Daintree rainforest

Het merendeel van het land wordt gedomineerd door de Outback en natuurlijk de vele stranden. Dan heb je echter nog lang niet alles van Down Under gezien. In het land zijn namelijk ook grote stukken regenwoud te bezoeken. Vooral langs de Daintree rivier floreert het regenwoud op indrukwekkende wijze.

Neem dan ook zeker je camera mee wanneer je dit gebied gaat bezoeken. Het is wellicht verstandig om dit met een gids te doen aangezien het een behoorlijk groot gebied is met prachtige diepe kloven, klaterende watervallen en natuurlijk ook ontzettend veel verschillende dieren. 

8. Blue Mountains

Blue Mountains

Natuurwonderen zijn er in Australië meer dan genoeg. The Blue Mountains zijn er daar zonder twijfel één van. Dit gebergte in New South Wales ligt een stuk boven zeeniveau en heeft naast ruige en steile kliffen ook prachtige weelderige tuinen.

Wellicht is dat ook de reden dat veel mensen hier naar toe reizen om even helemaal tot rust te komen.
Het landschap staat garant voor de meest mooie plaatjes en bieden dan ook de perfecte gelegenheid om de thuisblijvers te laten zien wat voor moois je tijdens je avontuur in dit land allemaal wel niet tegen komt. 

9. Kakadu National Park

Kakadu National Park

Ook het Kakadu National Park behoort zonder twijfel tot de mooiste plekken van Australië. Dit natuurlijk paradijs heeft ingewikkelde riviersystemen en er leven honderden dieren in het wild. Je kunt hier dagenlang rondkijken en je verwonderen over de schoonheid.

Overigens begrijp je dan ook direct waarom de Aboriginals zich zo nauw verbonden voelden met deze natuur. 

10. Great Ocean Road

Great Ocean Road

Deze rit langs de zuidoostkust van het land zal zonder twijfel de mooiste en meest spectaculaire rit zijn die je ooit hebt gemaakt en wellicht zelfs ooit zult maken. De route voert je langs tal van (natuurlijke) bezienswaardigheden zoals watervallen, kliffen en natuurlijk ook flora en fauna.

Van bovenaf zie je hoe het land op indrukwekkende wijze overgaat in de zee en je kunt er dan ook hele mooie foto’s kijken. Overigens kom je tijdens deze route ook de wereldberoemde 12 apostelen tegen. 

11. Kangaroo Valley

Kangaroo Valley

Je kunt natuurlijk niet gaan backpacken in Australie zonder het symbool van dit mooie land ontmoet te hebben: de kangaroo. Dat kan op verschillende plaatsen, maar het mooiste is toch wel Kangaroo Valley.

Zelfs als je geen enkele kangaroo gaat zien, is deze omgeving nog meer dan de moeite waard om te bezoeken. Wellicht moet je jezelf zelfs even knijpen om zeker te weten dat je niet droomt.
Overigens is dat puur hypothetisch. Je gaat hier namelijk sowieso kangaroo’s tegen komen! 

12. Bungle Bungles

Bungle Bungles

Helemaal in het westen van Australië vind je de Bungle Bungles. Dit is een hele bijzondere en interessante rotsformatie. De rotsen zijn de loop der eeuwen zo gevormd dat ze een prachtige vorm hebben gekregen.

Ze lopen namelijk rond af, waardoor het geheel iets wegheeft van een hele grote bijenkorf. Het zijn echter niet de rotsen alleen die het zo bijzonder maken, maar het gehele plaatje, met op de achtergrond de bijzondere lucht en de oneindige vlaktes eronder. 

13. Bay of Fires

Bay of Fires

Tijdens het backpacken kom je er al snel achter dat ze in dit land ontzettend goed zijn in het verzinnen van namen voor bepaalde plekken. Dat geldt zeker ook voor The Bay of fires. Je vindt hier fel oranje rotsen van grantie die omgeven zijn door water.

Volgens de overlevering zijn ze het symbool van het vuur dat de Aboriginals hier altijd maakten. Voor vele is de een van de meest bijzondere plaatsen in het land en je moet hier dan ook zeker heen gaan tijdens je vakantie of rondreis. Niet alleen de rotsen zelf zijn erg indrukwekkend: ook de achtergrond van bossen en heuvels maakt indruk en zorgt voor hele mooie plaatjes. 

14. Whitehave Beach

Whitehave Beach

Wanneer een strand regelmatig wordt genoemd bij de beste tien stranden ter wereld, weet je natuurlijk wel dat het een ontzettend mooi strand is. Hoewel je in Australie heel veel verschillende stranden hebt, wordt Whitehaven Beach vaak geroemd omdat het zo ontzettend schoon is.

Het strand is te vinden op Whitsunday Island. Het water is er zo ontzettend helder, dat je het bij wijze van spreken als spiegel kunt gebruiken. Verder is het zand schoon en zacht.
Voor veel mensen is het een absolute must om dit strand bezocht te hebben wanneer ze op vakantie zijn in dit mooie en bijzondere land. 

15. Margaret rivier

Margaret rivier

Ben je een surfliefhebber? Dan ben je in Australie natuurlijk sowieso al op juiste adres. Vrijwel overal langs de kust kun je deze sport namelijk beoefenen of les nemen. Er is echter wel verschil tussen de diverse surfspots. Margeret River is gegarandeerd één van de beste en mooiste surfparadijzen van het land.

Er is geen enkele rivier ter wereld waar je zulke enorme golven kunt vinden en waar de omgeving ook nog eens heel mooi is. Een uitstekende plaats om te surfen, maar ook om als toeschouwer heen te gaan.
Je kunt het dan overigens direct combineren met een excursie naar de grotten die hier te vinden zijn of een mooie route door het wijnland. 

16. Bondi to Coogee Coastal Walk

Bondi to Coogee Coastal Walk

Iedereen zou deze bijzondere tocht eigenlijk een keer in zijn leven gemaakt moeten hebben. Zeker wanneer je van avontuur houdt en aan het backpacken bent, is de Bondi to Coogee Coastal Walk echt een aanrader. Bondi Beach is een kleine en rustgevende plaats.

Maar de wandeling vanaf daar naar Coogee is op zijn minst spectaculair te noemen. Je wandelt op enorme hoogte over de kliffen en hebt gedurende de wandeling de meest uiteenlopende en bijzondere vergezichten. Je kunt namelijk vrijwel voortdurend kilometers ver in alle richtingen kijken.

17. Sydney

Skyline Sydney

Wat zijn de mooiste plekken in Australië? Naast het vele natuurschoon horen er natuurlijk ook steden thuis bij dit antwoord. Sydney is één van de allermooiste steden van het land. Het is dan ook aan te raden om tijdens je rondreis meerdere dagen in deze stad te verblijven.

Er is ontzettend veel te zien en te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van het wereldberoemde Opera House of de Sydney Harbour Bridge die je op vrijwel alle ansichtkaarten en plaatjes over het land ziet staan Natuurlijk kun je ook de Syney Tower niet overslaan. Als je naar boven gaat, heb je namelijk een ontzettend mooi uitzicht over de skyline van de stad. In Sydney bruist het altijd van het leven.

Jong en oud vermaken zich hier eindeloos en natuurlijk ontmoet je er ook nieuwe mensen in het uitgebreide uitgaansleven.
De meeste backpacker blijven meerdere dagen in Sydney omdat er ook in de omgeving van de stad heel veel is te doen en te zien. 

18. Alice Springs

Alice Springs

Veel mensen die als backpacker naar Australië gaan, hebben vooraf een bucketlist opgesteld. Velen hebben de zonsondergang boven de Outback daarin opgenomen. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld in Alice Springs.

Dit is een wereldberoemde pioniersstad midden in de Outback. Je moet er wel wat voor over hebben, want het is hoe dan ook 18 uur rijden. Het is de rit echter meer dan waard omdat de zonsondergang er fantastisch is. Bovendien is de streek sowieso erg mooi en bijzonder omdat Alice Springs midden in het ‘Rode Centrum’ ligt.

Het zand en de rotsen zijn hier roodgekleurd en dat maakt het uitzicht tijdens de zonsondergang natuurlijk nog vele malen mooier en bijzonder. Een ervaring die je maar eens in je leven mee maakt! 

19. Great Barrier Reef

Great Barrier Reef

Het is niet alleen één van de mooiste plekken in Australië, maar ook nog eens van de hele wereld. Great Barrier Reef is het allergrootste koraalrif van de wereld en dat is zelfs op ruimtefoto’s goed te zien. Het koraalrif ligt langs de kust van Queensland en is meer dan 2000 kilometer groot.

Je kunt hier duiken en jezelf begeven in een ontzettend bijzondere onderwaterwereld. Je komt onder water dieren en planten tegen waarvan je tot op dit moment niet eens wist dat ze bestonden.
Dit gebied is een paradijs voor diepzeeduikers. Op de meeste plaatsen is het helaas te diep om te snorkelen. Gelukkig kun je wel met een duik excursie mee. 

20. Lord Howe Island

Lord Howe Island

Ook Lord Howe Island wordt tot de mooiste plekken in Australië gerekend. Gek genoeg is dit afgelegen eiland nog niet door het massatoerisme ontdekt.
Toch heeft UNESCO het reed uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het afgelegen eiland wordt door sommige kenners het Galapagos van Australië genoemd.

Je vindt hier dan ook heel veel natuurlijke schoonheid waaronder zeldzame planten, bijzondere vogels en vooral heel veel rust. Dit eco-paradijs is bijzonder omdat er op één eiland een vulkanisch én een tropisch landschap in elkaar overgaan. Zeker naar toe gaan tijdens je reis!